August 20, 2017

Merdeka Sale Datang Lagiiii!

Assalamualaikum...

Alhamdulillah kita kini berada di ambang Kemerdekaan yang ke-60. 

Jadi sebagai tanda meraikan Hari Kemerdekaan, akak & team Rias Anggun Empire dengan besar hati ingin mengumumkan bahawa mulai 20 hingga 31 Ogos Merdeka Sale akan bermula!

Merdeka Sale (20-31 Ogos 2017)
========================
Belian 5 botol MAB
+ RM 113 include postage (Sabah/Sarawak add RM4)
+ FREE Thermo Mug limited edition
+ FREE konsultasi
+ Peluang upgrade jadi agen/dealer 



Thermo Mug ni memang kami tempah khas untuk anda. 
Boleh isi air panas,mahupun air sejuk. Muatlah 500ml air.
Lagi satu kalau tengok real, memang cute yang amat sampaikan agen kami pun sayang nak bagi customer dia. Sampai macam tu sekali...hehe.

Kami belanja lagi picture Thermo Mug Pink yang cute mute ni. Didatangkan dalam kotak yang cantiks juga uols.
Jangan lepaskan peluang ini tau!
Stok memang LIMITED! Sape cepat dia dapat tau...







Berminat?
Sila klik link ini www.wasap.my/60199593058
Postage ke seluruh negara.

Inginkan info terkini Maajun Anggun Bistari sila ke Fb Page kami Rias Anggun Empire -Stokis MAB Kelantan


July 19, 2017

Promosi Maajun Anggun Bistari FREE POSTAGE kembali lagi!

Assalamualaikum MAB Lovers!

Alhamdulillah, HQ sekali lagi kembali mengadakan promosi besar-besaran serentak di seluruh negara termasuk Sabah/Sarawak.

Yang bestnya jika sebelum ini harga untuk 5 botol MAB ialah RM113 termasuk kos pos, tapi mulai hari ini 15 Julai 2017 - 30 Julai  2017 kami hanya bagi RM100 SAHAJA!

Kami namakannya PEK SEANGGUN SYAWAL



Jadi, inilah masanya untuk anda top up stok anda. 

Berminat?

Boleh hubungi Pn. Maria Ismail @Kak Yaa 019-9593058  atau boleh juga hubungi Agen/Dealer Team Rias Anggun Empire

July 5, 2017

Kenapa Maajun Anggun Bistari Menjadi Suplimen Tradisional Pilihan Ibu-Ibu Moden?

Sana sini orang bercakap tentang MAB, Maajun Anggun Bistari.
Apalah agaknya yang best sangat tu?
Mesti puan-puan tertanya-tanya kan?
Ini akak senaraikan kelebihan MAB, hanya dalam satu botol
********************************************************************

1. Sebagai Perancang Keluarga / Family Planning bagi yang ingin menjarakkan kehamilan.

2. Merawat segala masalah dalaman wanita seperti masalah keputihan, kegatalan dibahagian sulit yang teruk dan bau yang tidak menyenangkan.

3. Mengetatkan kembali bahagian kewanitaan bagi wanita selepas bersalin.

4. Menegangkan kembali otot payudara

5. Menghangatkan dan mengeratkan hubungan suami isteri.

6. Memanaskan badan terutama bagi wanita selepas bersalin.

7. Melancarkan kitaran haid setiap bulan.

8. Menyingkirkan darah-darah kotor dan toksin dalam badan semasa proses healing crisis.

9. Menyihatkan badan disamping menambah tenaga sepanjang hari

10. Mencantikkan kulit iaitu selepas pengeluaran toksin-toksin dan darah-darah kotor yang terdapat di dalam badan

11. Mempertingkatkan kembali imun ketahanan badan, dimana badan menjadi sihat, segar dan kuat tiada lagi masalah seperti tidak bermaya atau cepat letih.

12. Merawat/memecah ketulan angin bagi yg mengalami masalah angin di dalam badan

13. Melawaskan pembuangan air besar

14. Mengawal selera makan dan menurunkan berat badan

15. Mengurangkan kesakitan ketika haid (senggugut)

16. Dapat menjaga dalaman badan...ini kerana akar-akar kayu ini bertindak sebagai penyikiran bahan-bahan toksin di dalam badan. Jadi badan menjadi ringan dan segala lemak dapat disingkirkan.

17. Dapat menghasilkan air susu bagi wanita yang sedang menyusukan bayi

18. Melambatkan proses menopaus bagi golongan wanita yang sudah berumur.

19. Merawat sakit-sakit sendi,sakit pinggang dan lenguh-lenguh badan terutama bagi golongan wanita yang telah berumur.

20.Mengempiskan perut dan menegangkan kembali otot-otot perut terutama bg ibu yg lepas bersalin.

21.Kelihatan awet muda bg wanita yang mengamalkan secara berterusan..

Agak-agak berbaloi tak dengan harga RM21 sebotol (untuk kegunaan sebulan)?
Tepuk dada tanya selera... Nak order?
Whatsapp Kak Yaa 019-9593058

February 12, 2017

Kentut Vagina Mengganggu Hubungan Suami Isteri

Assalamualaikum...
Dah lama tak berkongsi info masalah wanita & penyelesaiannya di sini. Jadi, hari ini akak akan kongsikan info masalah yang dihidapi hampir 90% wanita yang baru bersalin. 
Kebanyakan dari kita termasuk akak sendiri pun malu nak kupas isu ini, tapi memandangkan ramai sangat yang mesej/whatsapp bertanyakan penyelesaian kepada masalah ini takkan akak nak berdiam diri je kan?
Sebenarnya akak dah ada testimoni dari pengguna Maajun Anggun Bistari yang mempunyai masalah kentut vagina. Alhamdulillah dengan pengambilan 3 botol sahaja, masalah tersebut sudah dapat diatasi.
APA ITU KENTUT VAGINA?
Kentut Vagina atau kentut faraj (Vaginal Flatulence) ini merupakan satu keadaan di mana alat kemaluan wanita atau faraj mengeluarkan udara dan menghasilkan bunyi seperti kentut. Kentut vagina ini selalunya berlaku akibat udara yang terperangkap di dalam faraj. Angin atau udara dalam faraj adalah udara dari sekeliling yang masuk ke dalam faraj. Keadaan ini biasanya berlaku semasa atau sejurus selepas melakukan hubungan kelamin atau seks. Ia juga lazimnya menjadi masalah kepada wanita yang sudah menopaus.
Kentut vagina juga boleh disebabkan otot-otot yang lemah di sekitar vagina yang mampu menyebabkan mudahnya pengaliran keluar masuk udara ketika melakukan apa-apa aktiviti. Kentut vagina tidak berbau seperti kentut dubur. Tetapi, jika kentut vagina itu berbau, kemungkinan besar berlakunya jangkitan mikroorganisma yang menyebabkan ianya berbau.
BAGAIMANA IANYA BERLAKU?
1. Langgar pantang semasa dalam pantang
  • Minum banyak air kosong
  • Bersejuk
  • Makan benda berangin
  • Menggunakan rahim sebelum sembuh sepenuhnya
2. Otot-otot kemut sudah hilang keanjalan lagi
3. Masalah peranakan jatuh
4. Proses melahirkan/ bersalin
Bagaimana Nak Kesan Masalah Kentut Vagina?
Anda boleh rasa keadaan ini terutama apabila kita dalam posisi sujud. Selepas melahirkan lazimnya faraj akan mengembang dan jadi lebih teruk selepas menopos. Apabila dalam posisi sujud, anda boleh merasakan ada keluar angin dari faraj anda dan ia bukanlah kentut biasa, kentut faraj tidak berbau. Jika ianya berbau anda kena rujuk pakar ditakuti ada masalah lain
Cara Mengatasi Masalah Kentut Vagina

  1. Mengamalkan senaman Kegel. Ia juga dikenali sebagai senaman kemut untuk memperkuatkan otot di sekitar alat sulit.
  2. Memakai seluar dalam yang tidak terlalu longgar dan masih mampu membenarkan udara keluar masuk.
  3. Gunakan pencuci alat sulit wanita yang sesuai. Gunakan air rebusan daun sireh kerana khasiat sireh yang turun temurun terbukti mengatasi masalah kentut vagina.
  4. Tempoh 100 hari selepas bersalin adalah tempoh yang sebaiknya suami isteri melakukan hubungan intim selepas habis berpantang. Suami dan isteri perlu sepakat. Tempoh ini akan membantu mengatasi masalah faraj longgar
  5. Elakkan makanan yang bersifat sejuk dan menjalar Faktor pemakanan yang makan ikut selera juga adalah satu punca utama masalah faraj longgar dan kentut faraj
  6. Melakukan pembedahan  untuk mengecilkan kembali saluran faraj yang telah “over expanded” disebabkan proses kelahiran. Pembedahan ini dikenali sebagai “ pelvic floor repair”.
  7. Mengamalkan maajun/jamu/supplemen. Maajun Anggun Bistari adalah pilihan yang tepat kerana ia diperbuat daripada herba yang dapat membantu mengetatkan faraj, menghilangkan masalah keputihan, bertindak sebagai anti-bau pada alat sulit dan membantu menghangatkan hubungan suami isteri. Sebagai wanita yang ingin menjaga dalaman anda, anda WAJIB mendapatkan Maajun Anggun Bistari.
Ini testimoni dari pelanggan akak...



Puan-puan ada masalah yang sama?
Jangan segan hubungi akak 019-9593058 (whatsapp sahaja tau)

January 15, 2017

Promosi FREE POSTAGE Maajun Anggun Bistari 2017

Assalamualaikum MAB Lovers!

Hari ini dalam sejarah, HQ mengadakan promosi besar-besaran serentak di seluruh negara termasuk Sabah/Sarawak.

Yang bestnya jika sebelum ini harga untuk 5 botol MAB ialah RM112 termasuk kos pos, tapi mulai hari ini 15 Januari 2017 - 15 Februari 2017 kami hanya bagi RM100 SAHAJA!

Kami namakannya PEK SEANGGUN BIDADARI


Pek ini sangat sesuai untuk mereka yang baru nak mencuba Maajun Anggun Bistari atau nak restock untuk diri sendiri dan kawan-kawan juga.

TAHU TAK..  RAMAI WANITA TERKEJAR-KEJAR MAB NI..



Tahu x kenapa?

Ini sebab khasiatnya yang super duper,

🎀 Sebagai perancang keluarga bagi yang ingin menjarakkan kehamilan/family planning.

🎀 Merawat segala masalah dalaman wanita seperti masalah keputihan, kegatalan dibahagian sulit yang teruk dan bau yang tidak menyenangkan.

🎀 Mengetatkan kembali bahagian kewanitaan bagi wanita selepas bersalin.

🎀 Memontokkan dan memejalkan kembali otot payudara

🎀 Menghangatkan dan mengeratkan hubungan suami isteri.

🎀 Memanaskan badan terutama bagi wanita selepas bersalin.

🎀 Melancarkan peredaran haid setiap bulan jg mengembalikan darah haid yg terhenti selepas penyingkiran toksin atau darah-darah kotor.

🎀 Membuang/menyahkan darah-darah kotor dan toksin dalam badan

🎀 Menyihatkan badan disamping menambah tenaga sepanjang hari

🎀 Mencantikkan kulit iaitu selepas pengeluaran toksin-toksin dan darah-darah kotor yang terdapat di dalam badan

🎀 Mempertingkatkan kembali imun ketahanan badan, dimana badan menjadi sihat, segar dan kuat tiada lagi masalah seperti tidak bermaya atau tidak larat.

🎀 Merawat/memecah ketulan angin bagi yg mengalami masalah angin di dalam badan

🎀 Melawaskan pembuangan air besar

🎀 Mengawal selera makan dan menurunkan berat badan

🎀 Mengurangkan kesakitan ketika haid (segugut)

🎀 Dapat melangsingkan badan bagi yang mengamakan diet. Ini kerana akar-akar kayu ini bertindak sebagai penyikiran bahan-bahan toksin di dalam badan. Jadi badan menjadi ringan dan segala lemak dapat disingkirkan.

🎀 Dapat menambahkan air susu bagi wanita yang sedang menyusukan bayi

🎀 Melambatkan proses menopous bagi golongan wanita yang sudah berumur.

🎀 Merawat sakit-sakit sendi,sakit pinggang dan lenguh-lenguh badan terutama bagi golongan wanita yang telah berumur.

🎀 Mengempiskan perut dan menegangkan kembali otot-otot perut terutama bg ibu yg lepas bersalin.

🎀 Kelihatan awet muda bg wanita yang mengamalkan secara berterusan

🎀 Ikhtiar utk hamil

Jika puan-puan berminat nak sembang-sembang boleh hubungi akak di talian 019-9593058(whatsapp preferred)

Pendaftaran PERCUMA malah modal agen/dealer juga diberi potongan RM20!

Alhamdulillah. Selain daripada promosi untuk pelanggan-pelanggan yang setia, HQ kali ini dengan berbesar hati memberikan offer TAK MASUK A...